En gnutta inspiration

”Fågeln kämpar sig ut ur ägget. Ägget är världen. Den som vill födas måste slå en värld i spillror. Fågeln flyger till gud. Guden heter Abraxas.”  - Hermann Hesse


Jag kan inte undgå att återkomma till detta citat, både som inspirationskälla och livsfilosofi. Utöver temat att använda betong som tes så är det citatet min utgångspunkt för den kommande utställningen.


Idag märks det att jag har kommit igång eftersom mitt hus stinker av sprayfärg. (När min mamma senare kommenterar detta ska jag förklara varför det är ett gott tecken.) Men det finns fortfarande mycket kvar att göra, många tankar att tänka och penseldrag att placera på rätt plats. En del av mig är stressdrabbad, men esteten inom mig säger att det löser sig. Så jag återvänder till citatet för att hitta rätt balans och inställning.


-  Stina


Om betong är tesen...

Hej och välkomna!

Den 9 april startar utställningen Om betong är tesen... på Uffes källare i Växjö. Vi som ligger bakom den heter Sanne, Stina och Sofia. Syftet med bloggen är att hålla er uppdaterade på våra planer, att ni ska få läsa om våra tankar och även kommentera och diskutera era tankar om vår utställning.

Vi arbetar alla på olika sätt, men med samma utgångspunkt. Temat handlar om att motsätta sig till och samtidigt leva genom samhället.  Trots det gemensamma temat har vi alla olika tankar om det, olika influenser och erfarenheter vilket vi också uttrycker i olika former och tekniker. Sanne och Sofia arbetar med foto, medan Stina håller sig till måleri.

Detta är bara början, vi kommer snart att lägga upp mer information om utställningen och våra tankar kring den. Så håll er uppdaterade!

- Sanne, Stina och Sofia 

RSS 2.0